Nynke Venema verzorgt cursussen, workshops en lessen. Voor kinderen in het basisonderwijs. Voor Kunstacademie Friesland in Leeuwarden en voor haar eigen atelier bij Nynke & Blom aan de Kerkewal 24 in Gorredijk.


In Gorredijk zijn de onderstaande cursussen en workshops te volgen. Wil je je aanmelden of meer weten, stuur dan een e-mail naar: info@nynkevenema.nl


Cursus Creatieve Fotografie

Deze fotografie cursus bestaat uit zes bijeenkomsten waarin we verder gaan kijken dan het “mooie plaatje”. Hoe kies je een origineel onderwerp en hoe verdiep je je hierin? We helpen elkaar om een duidelijk thema te formuleren en toe te werken naar een sterke foto of fotoserie met een idee.

Kosten 125,-
Minimaal 6 deelnemers
Zaterdagochtend van 10-12 uur
17 september, 1, 15 en 29 oktober, 12 en 26 novemberWorkshop dag Polaroid

Kom de mogelijkheden van Polaroid fotografie ontdekken. Je leert hoe je een emulsie lift maakt waarbij je het laagje van de Polaroid overbrengt op papier. Verder leer je een transparant maken en een verscheidenheid aan creatieve mogelijkheden toepassen.

Zaterdag 10.00-15.30 uur
24 september | 22 oktober |
19 november
Kosten 125,- inclusief materiaal, zelf lunch meenemen.
Minimaal 4 deelnemersWorkshop Cyanotyopie oftewel Blauwdrukken

Maak unieke afdrukken met lichtgevoelig gemaakt papier. Je leert de techniek en de creatieve mogelijkheden van deze oude manier om een fotogram te maken waarbij de achtergrond cyaan blauw kleurt.

Vrijdag of donderdag 13.00-16.00 uur
30 september | 6 oktober |
11 november
Kosten 65,- inclusief materiaal
Minimaal 4 deelnemersWorkshop dag Video

Leer in een dag hoe je goede opnames kunt maken met je mobiele telefoon. Waar moet je om denken als je een goed lopend filmpje wilt maken en hoe monteer je de gemaakte opnames achter elkaar.

Zondag 10.00-15.30 uur
16 oktober | 13 november
Kosten 95,- zelf lunch meenemen.
Minimaal 4 deelnemers
Workshop dag Stop-Motion

Met de stop-motion animatie techniek maak je een filmpje door verschillende fotootjes achter elkaar te zetten. Hierdoor suggereer je beweging. Tijdens de workshop leer je werken met de app Stop-Motion Studio en leer je verschillende technieken en materialen te gebruiken om je fantasie tot leven te laten komen.

Zondag 10.00-15.30 uur
25 september | 27 november
Kosten 105,- inclusief materiaal, zelf lunch meenemen.
Minimaal 4 deelnemersVideobewerking en Fotobewerking individueel

Wil je je ontwikkelen in fotobewerking of videobewerking? Ik bied lessen op maat. Misschien heb je al een bepaald programma waar je meer mee wilt kunnen. Misschien sta je nog helemaal aan het begin. Naar aanleiding van jouw vraag bedenken we een lesprogramma. Dit kan een enkele les zijn of een reeks lessen.

Kosten 35,- per uur.