INFO

knynk
Onder deze naam publiceer ik, Nynke Venema, mijn foto’s en ander beeldend werk.
Heb je interesse in mijn werk neem dan gerust contact met mij op via e-mail: mail@knynk.com

Word lid van mijn nieuwsbrief en krijg alle updates wat betreft mijn projecten en exposities.

Ervaring
Na een HBO opleiding tekenen en audiovisuele vormgeving heb ik tussen 2002 en 2009 meerdere opleidingen gevolgd aan de Foto Vakschool in Apeldoorn.
Ik heb ruim 10 jaar gefotografeerd en video’s gemaakt in uiteenlopende stijlen en verschillende onderwerpen.

Ontwikkeling
Een verhuizing van de stad Groningen naar het Friese platteland in 2011 heeft er toe geleid dat ik in toenemende mate in de natuur ben gaan fotograferen en onder andere tot de serie ‘heem’ ben gekomen. Deze serie foto’s was de eerste die te zien was voor publiek via exposities.

Meer en meer vind ik mijn eigen stijl. Voor mijn meeste werk geldt dat de composities zich kenmerken door eenvoud en details die anderen vaak niet zien. Achteraf worden de beelden minimaal bewerkt waardoor er rustige, soms bijna abstracte maar toch natuurlijke beelden ontstaan welke ruimte geven aan de kijker voor een eigen invulling.

Sinds 2014 krijgt bewegend beeld een grotere rol. Geboeid door de structuur en beweging van water onder invloed van licht en wind, heb ik de korte film ‘spel van licht | water | wind’ gemaakt, bestaande uit trage, bijna meditatieve beelden. Deze film was te zien tijdens Kunstmaand Ameland.

Zoekende naar een manier om de ‘gevonden’ beelden een eigenheid te geven, ben ik recentelijke bezig met fotocollage technieken en het combineren van bewegende beelden met stills en ruimtelijke objecten. Ook de interactie van de kijker speelt hierbij regelmatig een rol.

Regelmatig is mijn werk te zien bij exposities. Daarnaast is mijn werk te zien in onze eigen Ruimte voor Kunst: Nynke & Blom in Gorredijk. Hier is ook mijn atelier gevestigd.