INFO


knynk
Onder deze naam publiceer ik, Nynke Venema, mijn foto’s en ander beeldend werk.
Heeft u interesse in mijn werk neem dan gerust contact met mij op via e-mail: mail@knynk.com

Like knynk op Facebook en krijg alle updates!

Ervaring
Na een HBO opleiding tekenen en audiovisuele vormgeving heb ik tussen 2002 en 2009 meerdere opleidingen gevolgd aan de Foto Vakschool in Apeldoorn.
Ik fotografeer al meer dan tien jaar in verschillende stijlen en verschillende onderwerpen.

Ontwikkeling
Een verhuizing van de stad Groningen naar het Friese platteland in 2011 heeft er toe geleid dat ik in toenemende mate in de natuur ben gaan fotograferen en onder
andere tot de serie ‘heem’ ben gekomen. Deze serie foto’s was de eerste die te zien was voor publiek via exposities.


Meer en meer vind ik mijn eigen stijl. Voor mijn meeste werk geldt dat de composities zich kenmerken door eenvoud en details die anderen vaak niet zien. Achteraf worden
de beelden minimaal bewerkt waardoor er rustige, soms bijna abstracte maar toch natuurlijke beelden ontstaan welke ruimte geven aan de kijker voor een eigen invulling.

Sinds 2014 krijgt bewegend beeld een grotere rol. Geboeid door de structuur en beweging van water onder invloed van licht en wind, heb ik de korte film ‘spel van licht | water | wind’ gemaakt, bestaande uit trage, bijna meditatieve beelden.

Zoekende naar een manier om de ‘gevonden’ beelden een eigenheid te geven, ben ik recentelijke bezig met fotocollage technieken en het combineren van bewegende beelden met stills en ruimtelijke objecten.